omniaabsurdumest

Enmanskollektivet som beskriver undergången i realtid. Ondskan som lurar bakom Hce-hyllan på ett bibliotek nära dig. Rävsaxen i lekparkssanden. Glaskrosset i din filet mignon. Reporna i lacken. Smutsen mellan tårna. Lukten av bakteriell svett och stomatol.

Hjältedåd

Publicerad 2013-10-24 15:10:00 i Allmänt,

Jag har velat ta upp ett ämne under en längre tid nu, men tvekat då det för det förkrossande oandliga Jante-Sverige kan te sig en smula självförhärligande. Tystnaden inför detta känsliga ämne har verkat förkrossande på min själ, så nu tar jag bladet från munnen, på vinst och förlust:

Alla mina handlingar verkar så heroiska. När jag tittar på hur andra människor dukar under inför den mest triviala av uppgifter, när de släpar sig genom livet i ett oinspirerat lunk, framstår detta som en ohyggligt bjärt kontrast. Det är som om alla andra i vårt samhälle lever livet i en filmatiserad Lars Norén-pjäs eftersänd på en svartvit tjocktv en måndagförmiddag i november medan mitt liv är ett George Lucas-äventyr i HD på en 200'' plattv av senaste modell.

Andra jobbar idogt i en oändligt tråkig lunk - jag fokuserar på min kreativa utveckling och exploderar istället emellanåt i arbetsorgier som skulle få självaste Luther att vilja sänka tempot en smula, andra fuldansar på krogen varenda helg till samma musik och med samma sorgliga drinkar - jag bränner av sporadiska adrenalinfyllor med sprit och knark, slagsmål, dans, vådliga äventyr på hustak och spontanresor till Zambia, andra skänker några kronor till uteliggare - jag ger dem antingen ingenting eller hundrafemti spänn och en biljett till t-banan jämte en trerätters på närmsta lyxkrog, andra surfar på internet - jag surfar på tåg, andra städar - jag dansar mitt hem rent, andra skriver bloggar - jag skriver ett opublicerat mästerverk i episodform, andra ondgör sig över Jante - jag krossar Jante, andra är feta - jag är smal som en sticka, andra har mode - jag har stil, andra har åsikter - jag har rätt, andra äter middag - jag upplever smakorgasmer.

Kort sagt - mitt liv utmärkes av en heroisk glans som ditt aldrig kan komma i närheten av. Jag är ledsen för din skull, men så är det.

Följ gärna min blogg för fler uppdateringar från Det Mest Intressanta Liv Man Kan Tänka Sig! (andra kapitaliserar oprovocerat - jag kapitaliserar bara där det är Absolut Jävla Nödvändigt! Andra särskriver - jagsamskriver! Andra onanerar - jag lever ut autosexuella fantasier. Andra matar ponnyn - jag matar en stor jävla stridshingst. Andra äter kött - jag äter ben!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela